Sípark – Mátraszentistván

A mátraszentistváni Sípark a Felső-Mátrában található, az ország legmagasabban fekvő falvainak ölelésében. A fejlesztéseknek köszönhetően rövid időn belül hazánk egyik legismertebb síközpontjává vált.

A téli sport szerelmesei 10 változatos sípálya közül választhatnak. Izgalmas ívek a lendületes sízőknek, szelíd lankák a kényelmesebb síelőknek. A közel 4 km-es pályarendszeren, ratrakok és nagyteljesítményű hóágyúk dolgoznak folyamatosan a kiváló hóviszonyok és a hógarancia biztosításáért. A mátraszentistváni sípályarendszer kiváló minőségű gyepes hegyoldalon terül el. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az ország legtöbb szolgáltatást nyújtó családi síterepévé vált. Jelenleg 8 db modern lift szolgálja ki a sípályákat, hazánkban itt épült meg az első új építésű négyszemélyes ülőlift. A gondos pályakarbantartásnak köszönhetően az átlagos síszezon 90-nap körüli, ami példaértékű kis hazánkban.

A Síparkot természeti szépségei miatt (panoráma, virágos kaszáló) nyáron is érdemes felkeresni.
Közeli látnivalók, kirándulási célpontok lehetnek, a Vörös-kő kilátó, Ágasvár, vagy éppen a vadregényes Csörgő-patak völgye.

Megközelítés: Budapest – Gyöngyös – Mátraháza – Galyatető – Mátraszentlászló – Mátraszentistván útvonalon vagy Pásztó felől.

További információk: www.sipark.hu
Hóinfo vonal: +36-37/376-685 (csak nyitva tartás alatt)
info@sipark.hu

Forrás: https://www.gyongyos-matra.hu/ajanlo/matraszentistvani-sipark/