MEDICAL AMETHYST SPA

Lifestyle Hotel Mátra

A TEST ÉS A LÉLEK ÚJ ÉLMÉNYE

Fedezze fel az AMETHYST SPA 1200 nm-en elterülő világát, amely a gondtalan életérzés és a nyugalom tökéletes harmóniájával csábítja kikapcsolódásra vendégeit. A kényeztető feltöltődésről masszázs kezeléseink,  két élménymedence, szauna, gőzkamra és zuhanybarlang gondoskodik. A még intimebb, „textilmentes” szaunázás szerelmeseit a külön pihenővel rendelkező natúr wellness várja.

A súlytalan relaxálás...

FLOAT SPA LEBEGÉSTERÁPIA

Próbálja ki a lebegés, a vízi súlytalanság és gondtalanság élményét, mellyel szinte tökéletes testi-lelki harmóniát élhet meg! A float szó jelentése felszínen maradni, lebegni. Ezt ebben az új wellness technológiában a magas sótartalmú víz biztosítja a testének és lelkének. Annyira ingermentessé, súlytalanná válik a test, és vele együtt (a kabin hang- és zajszigetelése révén) az elme is, hogy szinte elalvás előtti, ún: theta állapotba kerül az agy. Egyszerűen kikapcsol az elme és rövid időre beállhat egy gondolat-mentesség.

Magasnyomású oxigénterápia

HYPERBAR

A hiperbár oxigén terápia az orvostudomány magasan specializált formája, ahol a páciens a légkörinél magasabb nyomáson 100% oxigént lélegzi. A túlnyomásos oxigén terápia során tiszta oxigént lélegzünk be, a légköri levegőnél magasabb nyomás mellett. Ezzel a módszerrel a sérült szövetek oxigén ellátottsága javul, ez segíti az immunrendszer sejtes elemeit a fertőzések leküzdésében, serkenti az apró hajszálerek újra képződését, a sérült szövetek regenerálódását ezáltal jelentősen hozzájárul a gyógyulási folyamatok felgyorsításához.

Önregeneráló, fájdalom -, és gyulladáscsillapító hatás

KRIOSZAUNA, HIDEGTERÁPIA

A krioszauna a hagyományos szauna hatásmechanizmusának ellentéte. A szervezetet nagyon rövid időre (2-3 percre) -120°C és -170°C közötti hőmérséklet alá helyezi. A fülkében folyékony nitrogén elpárologtatásával jön létre az extrém hideg hőmérséklet. A krioszauna egyedülálló technológiája lehetővé teszi, hogy a test kényelmesen elviselje az alacsony hőmérsékletet és élvezze önregeneráló, fájdalom -, és gyulladáscsillapító hatását. A krioszauna fülkében a levegő rendkívül száraz, így az eljárás alatt érzett hideg könnyen elviselhető, a kezelést követően pedig kellemes bizsergést eredményez az egész testben.

 

                

Regeneráció, felfrissülés..

NYIROKKEZELÉS RÉSZTEST VAGY TELJES TEST KEZELÉS

Az ember életében fontos szerepet játszik a regeneráció. 4 különböző program közül lehet választani:

  • relaxációs masszázs
  • edzések utáni masszázs
  • intenzív izomregenerációs program
  • gyors és intenzív terápiás módszer

A kezelés serkenti a vérkeringést, felgyorsítja az izmok regenerációját, növeli az edzés teljesítményét. Anti cellulitis hatású és fáradékonyság csökkentésére is javasolt.

 

                

Szaunavilág

A testi-lelki feltöltődés színhelye

Szaunavilágunkban 4 fajta szaunával, gőzkamrával és zuhanybarlanggal várjuk a különleges kikapcsolódásra és tökéletes harmóniára vágyó vendégeinket.

szaunák

Finn szauna – kényeztetés a testnek

  • 85 – 95 °C-os hőmérsékletű és körülbelül 10%-os páratartalommal rendelkezik,
  • 12 – 15 vendég kényelmes szaunázására alkalmas.
  • A finn szauna elősegíti a méregtelenítést, serkenti az anyagcserét, lazítja és bemelegíti az izmokat. Élénkíti a keringési rendszerek működését, erősíti az immunrendszert és fokozza a bőr rugalmasságát

Bioszauna – harmónia természetesen – A Bioszauna technikai okok miatt átmenetileg nem üzemel

  • 55 – 60 °C hőmérsékletű és körülbelül 45 – 50 %-os páratartalommal rendelkezik,
  • 8 vendég kényelmes szaunázására alkalmas,
  • A bioszauna minden érzékszervünket stimulálja, így fejti ki hatását testre és lélekre. Csak természetes alapanyagú illóolajokat és gyógynövényeket tartalmaz.